tiistai 29. joulukuuta 2009

huonoja uutisia ja muita kuulumisia.....

No niin eli siis pitkästä aikaa taas saan aikaiseksi kirjoitettua... Paljon on tapahtunut tässä välillä ja kerrotaampas hiukka kuulumisia...

Eli aloitetaampas vaikka niistä ikävistä uutisista eli kuten osa on varmaankin huomannut niin Kikin ja Sissin pentueet on hävinneet sivuilta... valitettavasti menetimme pennut. Syynä siihen on osittain oma hölmöytemme koska Sissin pennuilla oli pentupusseissaan nesteessä kakkaa... Noh tässä vaiheessa meidän olisi kuulemma pitänyt älytä suoraan hälyttää luotto eläinlääkärimme hätiin antibiootin kanssa joka olisi saattanut pelastaa pennut.... Nyt valitettavasti pennut saivat joko nieltynä kakkavettä, tai keuhkoihinsa kakkavettä tai katkaistun napanuoran kautta johon pääsee tottakai kakkavettä yleistulehduksen johon antibiootti parin päivän ikäisenä tuli jo liian myöhään... Kaiken lisäksi Sissi ja Kiki hoitivat pentunsa yhdessä, imettivät pentujaan vuorotellen jne jolloin sama tulehdus tarttui Kikin kahteen pentuun ja menetimme nekin. Tähän ei voi oikein sanoa mitään..... turha asiaa on tietenkään jossitella, mutta väkisinhän se on mielessä että olisivatko pennut pelastuneet jos antibiootti olisi tullut ajoissa..... Tietenkään emme tiedä sitäkään onko pusseissa ollut kakka syy vai oire jostain muusta..... yhtenä vaihtoehtona olemme kuulleet mahdollisuudesta bakteereihin kohdussa?!?! En tiedä, mutta mukavaa tämä ei todellakaan ollut ja nyt onkin ison mietinnän alla Sissin uudelleen astutus (eli siis tuleeko sitä tapahtumaan enää ollenkaan vai ei). Kiki on nyt leikattu, koska pennut syntyivät keisarinleikkauksella, joten valitettavasti Kikiltä emme enää saa jälkeläisiä.

Kun olemme tätä pähkäilleet eläinlääkärimme kanssa ja keskenämme niin emme oikein keksi muuta kuin että joko tämä oli jotain todella huonoa tuuria tai sitten Sissillä on jokin ongelma... mikään tarttuva tms se ei voi olla koska Stellan ja Toscan pennut ovat olleet mahtavassa kunnossa koko ajan.... Sissin edellinenkään pentue ei onnistunut niin hyvin kuin tähän astiset eli jokin häikkää, mutta mikä?!?!? Sen koetamme selvittää!

Nyt valitettavasti meillä ei ole edes naarasta jonka astuttaisimme Copurilla.... koska sillehhän oli suunniteltu Onni, Sissi ja Kiki (jos synnytys onnistuu) mutta Onni ja Kiki on tosiaan kastraatteja jo ja Sissin kanssa emme tosiaan tiedä mitä tekisimme... jos se astutetaan vielä niin siihen menee aikaa ja se saa toipua tuosta kaikesta rauhassa!

Nyt näiden episodien jälkeen saimme luvan antaa Copuria muutamalle ulkopuoliselle naaraalle ennen sen muuttoa Hollantiin että saisimme ne sen linjat tänne Suomeen.... Eli jos joku olisi kiinnostunut sitä käyttämään nyt aika pikaisella aikataululla niin kannattaa huikata viestiä! Sissin ja Copurin pennuista pitää sanoa vielä sen verran etten ole ikinä nähnyt pentuja niin upealla profiililla ja isoilla korvilla!!! Kaikki olivat isoja ja äärettömän kauniita eli ainakin molemmat periyttävät kauniita lapsia. Pentujen menettäminen oli vain niin raskasta että minulta kesti näin kauan kirjoittaa siitä mitään....

Muutakin on kerennyt tapahtua... eli meidän porukka on hiukka vähentynyt! Iines on myös nyt kastraatti tyttö koska sille tosiaan tuli se rintalastakoukku... Se muutti Corin kanssa uuteen kotiin! Muutta sujui hyvin ja ovat kuulemma hienosti kotiutuneet! Onneksi ovat sen verran lähellä että niitä pääsee katsomaan aina välillä! On ollut ihmeellisen rauhallista kun ei ole enää sitä yhtä mustaa kaveria keikistelemässä ja työntämässä nenäänsä joka paikkaan! Ikävä on ollut kova tyttöjä ja eilenkin olisi tehnyt mieli lähteä hakemaan tytöt takaisin kotiin, mutta hyvä koti niillä on ja ne on onnellisia siellä joten pakko minunkin on se nyt hyväksyä :D

Sitten vähän mukavampiin uutisiin.....

Stellan ja Toscan pennut kasvavat kovasti ja ovat kunnon riiviöitä! Toscan pennut harrastavat vuorikiipeilyä minulla ja Stellan pennut ovat erikoistuneet Mirjan varpaiden syömiseen ja Mambon ja Sulon kiusaamiseen! :D

Stellan ja Toscan kakarat ovat tosiaan kaikki vielä vapaana.... noh ainakaan ketään ei ole vielä valittu... yksi Toscan pennuista muuttaa tod.näk. ulkomaille ja yksi tekisi mieli sijoittaa... mutta aivan varmaa se ei ole... katsotaan nyt. Kyselyitä on ollut muttei mitään varmaa vielä. Jos kiinnostaa niin ottakaa yhteyttä! Kuvia koetan saada otettua kaikista lähiaikoina.

8 kommenttia:

 1. Voi... pahoitteluni pentujen menettämisestä, todella ikävää :(
  Onneksi Stellan ja Toscan pennut voivat hyvin!

  VastaaPoista
 2. Osanotto. On varmasti ollut kova paikka. *halaus*

  VastaaPoista
 3. Osanottoni!
  Voisiko kyseessä olla coli-bakteeri, joka vie yleensä koko pentueen ja on todella ärhäkkä. yksi ominaispiirre on takajalkojen "säären" turpoaminen. Tavallinen antibiootti ei siihen auta.
  Jaksamisia ja toivottavasti ei enää tule pikkuenkeleitä.

  VastaaPoista
 4. Voi, olipa ikäviä uutisia. Jaksamista teille.<3

  Toivotaan muille pennuille paljon parempaa tulevaisuutta ja onnea matkaan!

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka harmillista :( Osanottoni!

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Rankkaahan tuommoinen on aina, mutta onneksi tosiaan on Stellan ja Toscan pennut lohduttamassa! :)

  Colia olen itsekkin epäillyt yhtenä vaihtoehtona, mutta vielä ei tietoa. Ei tosiaan ole siitäkään sen enempää tietoa tai kokemusta. Onkohan se helppo tutkia/löytää?! (Ei kylläkään ollut turvonneita pentujen jalat). Eläinlääkärin kanssa vasta mietitään asioita mistä lähdettäisi liikenteeseen syitä etsimään...

  VastaaPoista
 7. Tiina, kissala Clamoris1. tammikuuta 2010 klo 22.57

  Tulipa pahamieli puolestanne:( Kauhea menettää kaksi pentueellista ipanoita kertarysäyksellä... Kun se yhdenkin pennun menetys ottaa niin koville!

  Älkää turhaan ruoskiko itseänne, olette varmasti tehneet kaiken niin hyvin kuin olette osanneet ja aina voi tulla yllätyksiä, joille ei vaan mitään etukäteen voi tehdä. Jälkiviisas on aina helppo olla! VOIMIA!

  VastaaPoista
 8. Coli-bakteeri pitäisi löytyä avauksessa tai viljelyssä, jos ei ole käyttänyt mitään antibiootteja.
  Sehän on varsin yleinen bakteeri kissoilla ja tosiaan aiheuttaa tulehduspesäkkeitä eri puolille ja naaraalle kohtutulehdusta.
  Tiedän tälle bakteerille menehtyneen useamman pentueen eri puolilta eurooppaa.
  Aiheuttaa todellakin pennulla vakavan yleistulehduksen ja lääkitykselläkin on oma riskinsä.
  Voihan se olla muukin bakteeri, mutta emo olisi hyvä lääkitä ennen seuraavaa astutusta. Tällaisen neuvon olen itse kuullut niin toisen pentueen kohdalla ei tapahtuisi samaa.

  Bakteeri-tartunnoissa pentu menehtyy todella nopeasti eli itsensä soimaaminen on aivan turhaa.
  Ikävää tosiaan, että näin kävi, mutta kyllä se siitä iloksi muuttuu taas jossain vaiheessa. Jaksamisia edelleen.

  VastaaPoista