keskiviikko 21. tammikuuta 2009

edelleen vain ihmetellään...

Paino on taas tämänkin vuorokauden aikana laskenut hieman... silti pentu ei ole kuivunut! Siitä ei löytynyt mitään vikaa (mitä nyt noin pientä ipanaa voi tutkia). Se on hurjan virkeä... edelleen keikkuu Sissin ylikin kuin ei mitään... imee innoissaan, mutta vastiketta ei suostu ottamaan millään! En ymmärrä?! Sissistä ei myöskään löytynyt mitään vikaa.. kohtu on supistunut hienosti, lämpö on normaali, kaikissa nisissä hienosti maitoa... outoa! Eläinlääkäri ei kumminkaan ollut huolissaan ipanasta, koska se oli niin virkeä ja touhukas, eikä ollenkaan kuivunut... Jos jollain on ideoita niin saa vapaasti kertoa, kaikki vinkit ym ovat aina tarpeeseen tällaisessa tilanteessa! Kuvia en vielä pienestä laita... katsotaan sitten jos/kun paino saadaan nousemaan!

8 kommenttia:

 1. Koita antaa pikkuiselle lisämaitoa...vaikka vain vähän kerralla, muutaman kerran, parin tunnin välein. Ja katso miten se vaikuttaa painoon.. Antaisi ehkä vähän osviittaa?

  VastaaPoista
 2. Mutta uskallanko syöttää väkisin tutilla, ei nimittäin yhtään suostu imemään ja taistelee täysillä vastaan! Sitten sen jälkeen kun laitan nisälle niin onnellisena menee siitä imemään! Ja kun on aikansa imenyt niin yleensä rupeaa tyytyväisenä nukkumaan...

  Letkuttamaan en halua, nimittäin sitten en voi taas tietää että minkä verran maitoa pitää laittaa kun se kumminkin imee. Ja muutenkin kun en ole sitä ikinä tehnyt niin tarvitsisin ainakin hyvän opettajan siihen hommaan!

  VastaaPoista
 3. Me ollaan lisäruokittu pentuja 1 tai 2 ml ruiskuilla (ne tutit ei toimi ikinä, ainakaan meillä). Ihan tippa kerrallaan ja todella hitaasti suuhun, että pentu ehtii niellä. Alussa on yleensä taistelua mutta parissa päivässä yleensä oppivat ja imevät itse ruiskusta niin että syöttäjä saa jarrutella vauhtia :)

  Toisaalta sinuna ehkä ennemmin kokeilisin sitä että parin tunnin välein laittaa pennun nisälle ja katsoo että se imee. Ja jos ei ime niin sitten korviketta.

  VastaaPoista
 4. No siinähän se on, että tämä nimenomaan imee! Se oikein kehrää samalla kun imee kunnolla ja korvat ja häntä väpättää!

  Meillä on aina 2ml ruiskussa pieni tuti kiinni ja se toimii erittäin hyvin! Saavat siitä kunnon imun aina aikaiseksi ja siinä voi myös itse auttaa hiukan. Pelkään vain että kun tämä ei suostu ollenkaan ottamaan tutista ettei vain sitten vahingossa mene henkeen jos väkisin koetan syöttää!

  VastaaPoista
 5. Onko ne emon nisät sellaiset että niistä saa hyvän imuotteen ettei ne ole painuneet sisällepäin tai muutoin ole niin pienet ettei se nänni osa tule kitalakeen asti?
  Mä kyllä tuossa vaiheessa antaisin lisämaitoa myös, parin tunnin välein ja hyvin varovaisesti..

  Leena/Jalekatsi

  Toivottavasti vauva alkaa kohta keräämään painoa. Jotainhan se selkeästi saa jos se on kerran pirteä ja hanakkaasti lutkuttelee...vaikkei sitten paino nousekkaan...Kuunneltiinko muuten vauvan sydäntä?

  VastaaPoista
 6. On nisät on isot, pehmeät ja kaikissa nisissä on paljon maitoa! Onni piti siitä huolen ennen synnytystä!

  Sydän kuunneltiin ja kuulosti erittäin hyvälle! Keuhkoissa ei myöskään kuulunut mitään ihmeellistä.

  Maitoa se tosiaan saa.... mutta minne ihmeeseen se häviää!?!?

  VastaaPoista
 7. Jos sillä on imeytymishäiriö ?

  VastaaPoista
 8. Voikohan sellaiselle tehdä mitään?! Toivottavasti tähän löytyisi nyt sellainen selitys johon olisi jokin yksinkertainen helppo ratkaisu! Haluaisin niin kovasti että Sissi saisi pitää pienen pantterinsa!

  VastaaPoista