sunnuntai 18. tammikuuta 2009

ipanoita....... JEE!! :D

Nyt on taas pieniä.... Aamupäivästä tuli limatulppa ja sitten odoteltiin ja katseltiin supistuksia. Sissi hylkäsi sitten kumminkin sen sille varatun pentupesän ja asettui synnyttämään pentuja isoon iglu pesään. Siellä sitten ponnistukset alkoivat juuri kun sain ruuan valmiiksi ja sitten syötiinkin sängyssä istuen ja samalla silmä kovana Sissin peräpäätä tuijottaen! Juuri kun olimme hotkineet lautaset tyhjiksi niin ensimmäisestä näkyi pussi, varpaat ja kippurahäntä.... Se syntyi väärinpäin, mutta silti Sissi ensisynnyttäjänä ja reilun kahden vuoden ikäisenä hoiti homman hienosti (apuna meillä oli myös homeopaattiset). Ensimmäisenä tuli mustavalkea poika (?) 96g. Seuraavana myöskin väärinpäin syntyi musta tyttö (?) 97g. Sitten tuli pelkkä tyhjä pussi ja viimeisenä valitettavasti pienempi kuollut musta. Nämä kaksi viimeistä ovat varmaankin olleet vuodon syynä. Kumminkin Sissi synnytti nämä kaikki yhteensä tunnin sisään. Hoiti hommat hienosti ja aloitti pentujen hoidon heti. Nyt pesästä kuuluu hirmuinen luputus kun ipanat ovat nisillä jotka ovat täynnä maitoa! :D

Uskoisin että massu on nyt tyhjä, mutten ole vielä paremmin päässyt tutkimaan kun pennut ovat niin hienosti nisillä ettei viitsi mennä häiritsemään. Voi olla kyllä mahdollista että sieltä yksi vielä ilmaantuu... tai sitten se on vain supisteleva kohtu joka siellä tuntuu massussa... katsellaan!

Turhaan pelkäsimme synnytyksen onnistumista... Uskomattomalla vauhdilla se kyllä pykäisi vauvat maailmaan ja nyt vain kehrää pesässä massu pystyssä niin onnellisenä ettei ole varmasti ikinä vielä niin onnellinen ollut! Sissi rakastaa pentuja yli kaiken ja yrittää aina hoitaa muidenkin ipanat! Nyt se sitten vihdoin ja viimein sai omiakin!

Kuvia tulee myöhemmin, mutta ainakin nyt pennut näyttävät todella näteille, pitkine päineen ja suorine profiileineen. Mustavalkealla on tosiaan häntä painunut mutkalle niin vahvasti että on varmasti kohdussakin ollut jo mutkalla. En usko että se siitä enää oikenee... eli meillä on pieni yli suloinen kippurahäntä! :D

6 kommenttia:

 1. Onnea Sissin vauvoista! Ihanaa, että synnytys meni niin sutjakkaan ja vuodon syykin selvisi, vaikka ei ole kiva ottaa vastaan kuollutta pentua.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut, loistava mamma siellä!
  Leena

  VastaaPoista
 3. Pentuonnittelut! Voi pientä kippurahäntää! Ja musta! Voi ne vaan on niin hienoja aina!

  VastaaPoista